facade-1
Fa├žade (van 17 augustus t/m 18 november 2012), georganiseerd door CBK Zeeland, was een kunstroute door Middelburg met veertien spectaculaire ingrepen in het stadsgezicht door internationaal opererende kunstenaars. Deelnemende kunstenaars zijn Marinus Boezem, Thorsten Brinkmann, Karin van Dam, Tamara Dees, Filip Dujardin, Olaf Holzapfel, Tadashi Kawamata, Krijn de Koning, Renato Nicolodi, Tobias Rehberger, Daan Roosegaarde, George Rousse, Sarah & Charles en Joost van den Toorn.

Gedurende de periode dat de kunstwerken tot stand kwamen heb ik een reportage gemaakt over de opbouw ervan, een portret gemaakt van elke kunstenaar en een foto van het uiteindelijke kunstwerk in de ruimte. Ook de reacties van het publiek op de kunstwerken zijn in beeld gebracht.

Deze foto’s zijn allemaal opgenomen in de catalogus. Catalogus bekijken >

KoK_ANNEBREEL-1
De fotostrip “Ondertussen thuis” was onderdeel van het CBK Zeeland project Krot of Kans, Zeeuws Vlaanderen. Mensen uit verschillende disciplines (architecten, stedebouwkundigen, kunstenaars, etc.) werden uitgenodigd een week te komen logeren in leegstaande woningen, beschikbaar gesteld door de woningbouwvereniging.

Vanuit deze woningen in Oostburg, Sas van Gent, Terhole en Axel,

deden zij, vanuit hun verschillende invalshoek, onderzoek naar de krimp in de regio. Zij maakten foto’s van hun onderzoeksproces en mailden die naar mij. Ik maakte daar een humoristisch en absurdistisch beeldstripje van, ter verluchtiging van het project.

Fotostrip bekijken >